Saņem bezmaksas grāmatu : 8 Soļi līdz mērķim!

5 ir labāk nekā 0!

Uncategorized Jan 15, 2018


Novembrī braucu uz runu Ozolnieku vidusskolā, šī runa nedaudz atšķirās no tā, kuras līdz šim biju aizvadījis, jo runa notika pēc stundām, pulkstens 15:00. Zinot sevi, kāds es bjiu vidusskolas vecumā, biju diezgan skeptisks, ka kāds ieradīsies, jo ja es zinātu, ka pēc stundām brauc kaut kāds Mārtiņš ar kaut kādu runu Nav Limiti, es būtu pirmais, kurš izskrietu ārā no skolas šo runu nesagaidījis! Bet no skolas puses bija pārliecinoši argumenti, ka tomēr skolēni ieradīsies. Atbraucot uz skolu mani sagaidīja 5 skolēni, mani pārņēma liels smaids, jo, es tak zināju, ka tā būs! :) Ko man šajā situācijā darīt? Es varēju dusmoties, braukt projām, jo tomēr biju gaidījis auditoriju ap 80 cilvēkiem un mans mērķis ir censties ar runu aizsniegt pēc iespējas vairāk skolēnus.  Bet, kas es tāds esmu, lai noniecinātu 5 cilvēku auditoriju, kas savā brīvajā laikā ir atnākuši, lai klausītos mani? Tādēl es, protams, paliku un novadīju nodarbību, daudz personīgāk un daudz klusāk, kā ierasts, jo nevajadzēja skraidīt pa zāli un skaļi bļaustīties. No šīs pieredzes daudz mācījos un sapratu, ko vajag darīt nākamreiz savādāk!

Par runu bija ļoti labas atsauksmes no šiem 5 skolēniem, un vadoties pēc skolēnu atsauksmēm, skola tomēr uzaicināja mani uz atkārtotu nodarbību, jau visai vidusskolai  un  pat mācību stundu laikā! Nodarbību es aizvadīju jau 70 skolēniem un plānotais skolēnu skaits tika sasniegts, pozitīvas emocijas iegūtas un, iespējams, kādam skolēnam tas mainīja uzskatus, redzējumus, mērķus un sapņus! Un tas ir pietiekami...

Ko šis stāsts man mācīja?

Nekad neļauj maziem sākumiem, kā mazai auditorijai, maz video skatījumiem, maz klientiem vai maz atsauksmēm atturēt tevi no mērķu realizēšanas un savas vīzijas... Mazs un lēns sākums nenozīmē, ka būs mazas beigas... Tas ir atkarīgs no mums, no mūsu attieksmes, ieguldītā laika, resursiem un neatlaidības.

Tava neatlaidība un darbs ir vienīgoe faktori, kuri ietekmē, izdosies  tev vai nē!

Vai tas ir viegli? Nē! Jo jaunus izaicinājumus mēs parasti sākam ar lielām ambīcijām un, kad atklājam skarbo realitāti, ka viss nenotiek tik ātri, kā plānots, mēs zaudējam motivāciju, ticību sev, savai idejai un padodamies...

Pirms vispār mēs varam padoties, mums ir jāsāk kaut kas darīt, bet daudzi nemaz nesāk un necenšās savu aizraušanos pārvērst biznesā vai, kādā citā projektā, tīri šī iemesla dēļ, jo viņi baidās, ka viņi ieguldīs laiku ,energiju, resursus un beigās mēneša laikā būs 1 klients, 1 skatījums vai 1 “like”.

Atceries, ka jebkurš 1 klients, 1 skatījums vai 1 “like” būs labāk par 0.

Jebkurā situācijā tu būs ieguvējs, jo iegūsi pieredzi, zināšanas un būsi spēris soli tajā virzienā, kur tu vēlies… Kā Lao Tsu ir teicis “1000 jūdžu ceļojums sākas ar pirmo soli”. Takā sper to pirmo soli un atceries, ka tev nav jābūt izcilam, lai sāktu, bet ir jāsāk, lai kļūtu izcils. Katru dienu centies izdarīt vairāk, kā vakar un ja nepadosies, tad tu sasniegsi to, ko vēlies!

Nepalaid neko garām!

Pievienojies un saņem jaunāko, aktuālāko informāciju uzreiz! 

Pieteikties!
Close

50% Pabeigts

Piesakies jaunumiem!

Saņem jaunāko informāciju, padomus un motivāciju, kura palīdzēs izdarīt vairāk nekā vakar!